sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kylppäri kuosiin

On se kumma, että asuu samassa osoitteessa neljä vuotta, tuskastelee istunto toisensa jälkeen (hah hah) kylppärin hapettuneen kuparin värisiä putkia eikä saa asialle tehtyä mitään. Onneksi kerran inspiraation saatuani olen kuitenkin hyvin tehokas ihminen! Idea lähti viime tiistaina illalla maalipurkin ja muutaman siveltimen ostamisella ja koko projekti oli valmis torstaina illalla samoihin aikoihin. Puuhailin arviolta noin 15 tuntia kolmen päivän aikana. Budjetiksi päätin laittaa maltilliset 100€.

Lähtötilanne tiistaina.

Yllä olevasta kuvasta näkee, että kyseiset putket ovat _todella karmeat_ taiteellisen ihmisen näkökulmasta. Suihkuverhon yritin pelastaa ensiksi pesemällä sen mutta halpa ostos kun aikoinaan oli, ei se tykännyt hirveästi hellästä pesukonekäsittelystä. Uusi verho meni hankintalistalle. Maalipurkki ei sinäänsä kovin kallis ostos ollut. Tarpeeksi ison maalipöntön sai 12€ hintaan. Muistin jopa tarkistaa, että kyseinen aine sopii putkien maalaamiseen ja sen piti myös kestää lämpötilanvaihteluita. Sivellinasiassa vaihtoehtona oli ostaa joko sivellin + siveltimen pesuun tarkoitettua ainetta tai suoraan useampi sivellin ja heittää roskiin niitä sitä mukaa mitä kuluu. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon. Ei minun tarvitse muuta kämpässäni maalailla pitkään aikaan ja siveltimiäkin murhasin vain kolme kappaletta.

Itse maalausurakka oli nimensäkin mukaisesti urakka. Hullun hommaa. Putket kulkevat niin lähellä seiniä, etten käsivaralla lähtenyt maalia sutimaan ilman suojateippauksia seinään. Siinä minä taiteilin keittiöjakkaralla maalarinteippirulla toisessa kädessä ja lehtiä toisessa. Lisäsenteistä olisi ollut tässä tilanteessa apua. Ylimpiin kohtiin oli melko kurotteleminen.

Parin tunnin jälkeen seinät ja seinänvierukset lattialta olivat teipattu nätisti ja huolellisesti. Siitä sitten maalipurkki auki (varovasti, en halunnut muutaman vuoden takaista maalipurkin käsille räjähtämistä uusintana!) ja hommiin. Töpöttelin maalia pitkin putkia ja varsin pian kävi selväksi, että tarvitaan vähintään se toinen kerros, että hommasta tulee siistiä. Kiersin putket varovasti niin, että ne ovat jokaisesta kulmasta katsottuna valkoiset. Maalauspinta-alaa oli paljon enemmän miltä aluksi vaikutti. Yksi maalauskierros kesti noin 3 tuntia. Hyvää kuntoilua rampata ylös ja alas keittiötikkaita maalipurkin ja siveltimen kanssa. Ohjeissa luki, että maalin tulee antaa kuivua noin neljä tuntia ennen seuraavaa kerrosta. Jätin siis toisen kerroksen seuraavalle päivälle ja painelin nukkumaan.

Keskiviikkona ihailin työni jälkeä; oi, vaikka putket kuulsivat hieman läpi tuota edellistä kuparinällöä väriä, kylppäri näytti jo paljon paremmalta! Maalasin ahkerana tyttönä toisen kerroksen (päätin, että kaksi kerrosta on tarpeeksi ja lopputulos oli siisti) ja marssin kauppaan ostamaan uuden verhon. Päädyin hankkimaan Vallilan Kelohonka-suihkuverhon sekä Spirellan Balance Kiwi -kylpyhuonematon. Siinä meni budjetti kahteen kohteeseen vallan hienosti. Hehheh. :)

Annoin maalin neljän tunnin "varoajan" paukkua yli reippaasti, koska halusin pelata ihan varman päälle - olihan tuossa ollut hurja urakka - ja jätin seinäteippausten poiston seuraavalle päivälle. Keskiviikolle ylijääneen ajan käytin tehokkaasti jatkamalla viikon alusta alkanutta myöhästynyttä kevätsiivousta.

Torstaina nukuin pitkään, käytin leonberginkoirani pitkällä lenkillä pitkin metsäpolkuja (toisella on juoksut, en uskalla pitää neitiä vapaana :( ) ja takaisin tultuani otin asenteen, että tänään tulee valmista! Teippejä ja sanomalehtiä repiessäni tunsin hurjaa ylpeyttä itsestäni. Lopputulos oli siisti (siis ihan oikeasti tasainen!) ja teippaukset olivat pitäneet paremmin kuin hyvin. Mistään kulmasta ei enää näkynyt, että putket olivat joskus olleet kuparinväriset. Nyhdettyäni viimeiset sanomalehdet nurkasta irti siirryin kylppärin tyhjentämiseen. Heittelin armoa antamatta pois kaikki putelit ja purkit, jotka olivat lähes tyhjiä tai joita en ollut käyttänyt ties kuinka pitkään aikaan. Hahhah, hyllytilaa! Tämän jälkeen tartuin urheasti muutamaan tehokkaaseen pesuainepulloon ja aloin hinkata käsipelillä kylppärin lattiaa puhtaaksi. Lattian jälkeen seurasi kylppärin kaakeleiden puhdistaminen (+ pöntön, lavuaarin, patterin yms..). Saahan sitä näinkin vapaapäivän kulumaan? Vaikka kylppäri ei suuren suuri ole, sormeni olivat urakan jälkeen kuin rusinat ja valkoisen hehku sokaisi näkökentän. ;)

Illalla laitoin suihkuverhon paikoilleen (taivuttelin pienet pätkät rautalankaa "koukuiksi" koska valitettavasti suihkuverhon mukana tulleet renkaat ovat liian isot suihkunurkkauksen alkuperäisiin koukkuihin...) ja mattokin löysi oman paikkansa lattialta. Ikeasta löydetty suihkuteline sai oman paikkansa vanhan korin yläpuolelta. Teemavärit, vihreä-limenvihreä, paistoivat hieman liikaa vihertävästä muovilattiasta, joten valikoin käsipyyhehyllyltä mukaan myös pinkkiä. Kavereilta lahjaksi saadut isommat pinkit pyyhkeet löysivät myös paikkansa pyyhehyllylle. Muovikasvi sai olla samassa paikassa, kunhan nyt vain pölyt huitaisin pois!

Lopputulos torstaina.

Viikonloppuna käytiin Ikeassa. Sieltä nappasin mukaani muutaman pöytätabletin (bambua), jotka ajattelin varovasti kiinnittää kuvassa näkyvän valkoisen kaapin alareunaan. Se kun pahasti repsottaa. Tarkoitus olisi saada tuonne vielä lääkekaapin päälle nurkkaan yksi roikkukukka (muovinen tietysti!) mutta katsoo nyt koska toteutuu. Kyllä tuolla kylppärissä viihtyy paljon paremmin kuin ennen tätä urakkaa, etenkin kun poikakaveri jopa pyynnöstä vaihtoi palaneen kattolampun! Wuhuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti